VIVA Magazin o Ethnogym-u


U Beogradu , kao i u brojnim svetskim metropolama , nedavno je održan je prestižni fitnes događaj Les Mills ” super Kvartalni 2015 “, koji je okupio sve zaljubljenike u ovaj koncept vežbanja- vežbače, instruktore i vrhunske svetske trenere. To je ujedno bila i prilika da se šira populacija informiše i zainteresuje se za koncept Les Mills vežbanja, najefikasniji fitnes program na svetu, koji je potekao sa Novog Zelanda, a zatim, upravo zbog svoje efikasnosti, atraktivnosti i pozitivne energije koju daje, postao popularan širom planete.

 

Ovaj program se primenjuje u više od 15.000 klubova u više od 80 zemalja sveta, sa oko pet miliona učesnika nedeljeno.

U Srbiji je prvi Les Mills klub “Ethnogym” otvoren pre skoro deset godina i gotovo 95 odsto današnjih instruktora Les Mills -a potiču upravo iz ovog kluba. Upravo zato o konceptu Les Mlinovi vežbi, i onome što ih danas čini tako posebnim i omiljenim među rekreativcima razgovaramo sa Nikolom Ilićem, grupnim fitnes menadžerom u “Ethnogym”-u .

 

Fitnes centar “Ethnogym”, koji ima dve lokacije u Beogradu, na Banjici i drugu, otvorenu pre nekoliko meseci na Zvezdari, dobio je nedavno godišnju nagradu od Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije kao Najbolji fitnes klub u Srbiji.

 

Les Mills je proizveo mnogo više od inovativne i efektivne forme vežbanja, on je stvorio globalni fitnes fenomen, kaže naš sagovornik i objašnjava: – Les Mills je vlasnik i kreator brojnih programa:

 

Svaki od ovih treninga je jedinstven po vrstama vežbi , dinamici , brzini , utrošenoj energiji ili stilu izvođenja, pa svako može da pronađe ono što mu najviše odgovara. Svim ovim konceptima je, međutim, zajedničko to što bude radost i energiju, unose izuzetno pozitivnu atmosferu u timske vežbe i pokazuju vrlo brzo efekte, kako u pogledu oblikovanja tela, tako i u pogledu forme, kondicije, zdravlja, raspoloženja.

Bilo da imate problem s kilažom, celulitom, leđima, nedostatkom kondicije ili jednostavno želite da se pokrenete, u jednom od brojnih Les Mils programa ćete to i ostvariti. Body Pump je na primer, trening s tegovima koji je savršen za preoblikovanje tela. Body Combat je izazovna kombinacija borilačkih veština i vežbi izdržljivosti, dok je Body Attack energičan kardio trening in spirisan aerobikom, a Body Step brz i ekslozivan. Na svim ovim treninzima može se tokom pedesetak minuta intenzivnog vežbanja potrošiti između 550 i 750 kalorija.

Svaki od ovih programa je propraćen odabranim muzičkim numerama i koreografijom , tako da su treninzi zanimljivi, veseli, ali i vrlo precizno planirani tako da se vežbači pravilno zagreju, da im skoči adrenalin, da potroše maksimalno kalorija, da se dobro oznoje, a zatim, pred kraj, da im se polako spusti puls i da se adekvatno istegnu, kako bi mišići ostali u formi, ističe za Vivu Nikola Ilić.

 
Brzi linkovi