Pilates

Pilates je zamišljen da bude kompletna disciplina fizičkog vežbanja.

 

Mada, možda će se početnicima činiti da on ne zadovoljava u dovoljnoj meri kardio-vaskularni trening. Ipak, jednom kada se u njemu usavršite, Pilates trening ojačaće i preoblikovati (izravnati) celo vaše telo. Pilates naširoko izbegava jake udarce, veliku izlaznu snagu i teška mišićna i skeletna opterećenja. Naglasak nije jednostavno na sticanju mišićne mase. Njegov fokus je jedinstven i stavlja naglasak na izduživanje i poravnjanje, i on može u tome veoma uspešno da uvežba mišiće predupređujući time razne povrede.

 

Pilates je nazvao svoj metod “Kontrologija”, što upućuje na način na koji ovaj metod ohrabruje ljude da koriste svoj um da bi “kontrolisali” svoje mišiće. Ovaj program se koncentriše  na unutrašnje mišiće-držače koji su važni za održavanje tela u ravnoteži, a od suštinskog su značaja za podržavanje normalnog stanja kičmenog stuba. Posebno, Pilates vežbe podučavaju o svesnosti disanja i poravnavanju kičme, odnosno jačanju unutrašnjih mišića trupa, što je od velikog značaja za ublažavanje i predupređivanje (preventivu) bolova u leđima.

 

Mi volimo Pilates! Ethnogym Facebook

 

Pilatesovo fokusiranje na jačanje unutrašnjih mišića trupa i podsticanje svesti o načinu držanja svog tela postiže dobre rezultate posebno u ublažavanju i prevenciji bolova u leđima. Istraživanja i teoretski rad iz oblasti učenja motorike, biomehanike, i mišićno-skeletne psihologije potvrđuju fenomene koje su mnogi Pilatesovi vežbači u svome vežbanju već iskusili. Pilates je već bio korišćen i u treningu plesača i mnogih profesionalnih sportista u cilju povećanja elastičnosti i fizičke snage.

 


 

Pilates ima za cilj da izduži i tonizira telo, utiče na elegantnu posturu, oslobađa stresa, doprinosi boljoj samokontroli i većem samopouzdanju. Pilates je prefinjena forma vežbanja koja istovremeno razvija specifičnu mišićnu snagu kao i fleksibilnost mišića i zglobova, cime se postiže optimalna telesna uravnoteženost.

 

 Pilates u Ethnogym-u se održava u sledećim terminima:

Banjica


VremePonedeljakUtorakSredaČetvrtakPetakSubotaNedelja
09:00
Utorak Pilates
Četvrtak Pilates
09:30
VremePonedeljakUtorakSredaČetvrtakPetakSubotaNedelja
09:00
09:30
Subota Pilates

Zvezdara

Ne držite nas samo za sebe, šerujte!