NUTRICIONISTA

Kristina Dmitrović, MSc nutricionista-genetičar

 

Rodjena 1987. u Beogradu. Završila 6.Beogradsku gimnaziju a potom kao stipendista grčkog Ministarstva spoljnih  poslova završila na državnom Aristotelovom Univerzitetu u Solunu stekla zvanje dipl. molekularnog biologa-genetičara.  Još na 2.godini studija biologije  okreće se ishrani, hemiji namirnica, biohemiji, imunologiji, fiziologiju čoveka, dakle, zdravstvenim predmetima koji imaju praktičnu primenu kod jačanja zdravlja ljudi putem prevencije, te odmah nakon studija biologije upisuje i završava Master studije Primenjenog Kliničkog Nutricionizma,  u Atini, na državnom Harokopio Univerzitetu.

 

U svom završnom magistarskom radu izvodi kliničku studiju uticaja aerobne aktivnosti (Body Combat, Les Mills, trening) u trajanju od 8 nedelja i konzumacije antioksidativnog soka od aronije na parametre sastava tela, biohemijski profil iz krvi i psihologiju tj opažanje zadovoljstva svojim telom kod mladih zdravih žena. Naučnu studiju je besplatnim treninzima za ispitanice medju prvima podržao i naš Ethnogym!

 

Pre toga, tokom master studija, Kristina, stiče specijalizovanjija znanja iz Kliničke ishrane odraslih i dece sa posebnim osvrtom na hronične bolesti današnjice poput  kardiovaskularnih, dijabetesa, smetnju u radu creva kancera, poremećaja u ishrani i radu štitne žlezde kao i mnogih drugih.  Medjutim svoj glavni fokus ipak  pronalazi u zdravom mršavljenju i treningu te se posvećuje i sledećim oblastima: Biohemiji, metabolizmu, Metabolizma pri intezivnoj fizičkoj aktivnosti, Ishrani i suplementaciji vrhunskih sportista, Savremenih inovacija u ishrani (funkcionalne namirnice i novi pristupi ishrani), Regulaciji telesne težine ishranom i fizičkom aktivnošću, Nutricionističkih intervencija u  grupama sa posebnim osvrtom na Psihologiju ponašanja (Bihevioralnu psihologiju) i Motivacionu animaciju klijenata.

 

Oktobra 2014. učetvovala na Kongresu Evropskih udruženja nutricionista i dijetologa (EFAD), a septembra 2015. na kongresu grčkog udruženja nutricionista (HDA). Trenutno se bavi individualnim savetovanjima klijenata, uredjuje blog i Facebook stranicu Diet Urban, te radi i kao predavač po pozivu za nekoliko kompanija i organizacija koje su aktivne u oblasti rekreacije i Wellness-a.

 

U slobodno vreme je nepokolebljivi fan Body Combata u Ethnogym-u, šeta po Adi ili Banjičkoj šumi, pravi pik-nik-e u netaknutoj prirodi Šumadije ili u kuhinji osmišlja nove kreacije od hrane. Nikad ne odbija dobru kafu ili party I ima naučni dokaz za to.

 
Ne držite nas samo za sebe, šerujte!