5 razloga da danas počnete da trenirate


Svi već uveliko znamo da je vežbanje zdravo i korisno, kao i da je to dokazana činjenica, ali ipak, iako znamo, i dalje izbegavamo. Zašto?

Neki jednostavno ne voli da vežbaju, mrzi ih i misle da je to gubljenje vremena, dok drugi smatraju da nisu sportski tip i da će vežbanjem ispasti „budale“. Ono što treba da znate je to da vežbanje ne mora uvek biti u jednom obliku, vaše telo se opterećuje kroz različite sportove, ali i jednostavne vežbe koje može svako da uradi, pa ovakve stvari nemojte koristiti kao izgovor.

Ako ste jedan od onih koji duže vreme nisu potrčali, a kamoli ušli u teratanu, onda vam iznosimo 5 razloga zbog kojih treba da počnete  redovno da vežbate.

 

1. Težina/izgled

 

Ovo je sigurno najpopularniji razlog zbog kojeg svi počinju da treniraju. Kilaža je definitivno glavni razlog, zbog viška kilograma svi kreću u teretanu sa željom da skinu salo. Ovo je naravno, najbolji i najefektivniji način da smršate, a pritom ćete biti i mnogo zdraviji.

 

2. Borba protiv bolesti

 

Ukoliko redovno vežbate vaše telo postaje jače i otpornije, a sami tim se bolje bori  protiv bolesti i virusa. Imuni sistem postaje dosta jači pa ćete biti mnogo zdraviji.

 

3. Bolje raspoloženje

 

Redovan trening ima vrlo pozitivne uticaje na naše raspoloženje. Nema lepšeg osećaja nego kada radite na sebi, a to je upravo šta vam trening donosi. Uz pomoć redovnog vežbanja, sigurno ćete uspeti  da podignete nivo samopouzdanja kao i da okrenete život u pravom smeru.

 

4. Antistres

 

Preporuka lekara je da je za stres najbolje da se „izduvate“, a ništa nije bolje od dobrog i napornog treninga. Udaranje u džak, trčanje, grupni programi, teretana, mogu delovati na vas kao najjači antidepresiv i to sa svim pozitivnim dejstvima. Osećaćete prijatan umor i glava će vam biti čista i rasterećena.

 

5. Bolji san

 

Ako patite od nesanice, onda je vreme da počnite više da se umarate. Ako ste dovoljno umorni, moraćete da zaspite. Ne posežite odmah za pilulama za spavanje, idite u teretnu, na grupni trening ili trčite. Povećaćete nivo kiseonika u organizmu i imaćete mnogo bolji san.

 

Ako imate problem sa nekim (ili svim) navedenim razlozima naša je preporuka da već danas posetite neki od naših fitnes centara kao i da probate neki od grupnih programa, Pilates, Yogu, Body Combat, Body Pump, Body Step, RPM, Body Attack, Cardio Boxe, Krav Magu, Zumbu, Funkcionalni trening, Gluteus ili E-core.. Izbor je veliki na vama je da odlučite koji ćete prvo probati. Ukoliko ipak ne volite vežbanje u grupi, isporobajte naše moderno opremljene teretane, gde su vam na raspolaganju stručni personalni treneri.

 

Ethnogym makes you healthy!
Brzi linkovi