Koliko je zaista staro vaše telo i kako usporiti proces starenja?


Pojedina nova istraživanja ukazuju na to da određeni delovi tela i organi različitom brzinom stare. Dobra vest je da vežbanjem možete da vratite sat unazad.

Svi smo čuli priču o muškarcima u poznim godinama sa srcem devetnestogodišnjaka, o starijim ženama kojima je zadnjica decenijama mlađa od ostatka tela, da li ima istine u nekoj od ovih tvrdnji? Može biti!

Prema poslednjim istraživanjima utvrđeno je da ne stare svi delovi tela istom brzinom.
Na primer kod žena dojke su starije u proseku dve do tri godine od ostatka tela, dok je srce na primer u prosku devet godina mlađe od svega ostalog. Iako je tačan uzrok ovakvih varijacija još uvek nepoznat, postoje dokazana istraživanja da je moguće  održati telo mladim i zdravim duže.
Svi mi imamo određene genetske predispozicije, ali ono što radimo tokom života može to da modifikuje.

Interesantan podatak je i da osobe koje su fizički aktivne u slobodno vreme, izgledaju deset godina biološki mlađe od svojih vršnjaka koji se manje kreću ili koji uopšte nisu fizički aktivni.

 

Kako usporiti starenje vašeg tela?

 

Ključna stvar je redovna fizička aktivnost i zdrav režim ishrane sa smanjenim masnoćama.

Želite da se osećate bollje, imate više energije i živite duže? Sve što vam je potrebno je vežbanje!

Ukoliko još uvek niste počeli da vežbate, upamtite da nikada nije kasno da počnete da brinete o sebi i da je upravo SADA pravo vreme da počnete!

Već danas zakažite besplatni trening u nekom od naših fitnes centara, vaše je samo da dođete, a naš tim stručnjaka će vas povesti na putovanje do zdravijeg i mlađeg tela.

 

http://ethnogym.com/rezervisi-termin/

 
Brzi linkovi