Mršavite dok spavate


Postoje razne metode kojima kratkoročno ili dugoročno možemo ubrzati metabolizam.Brži metabolizam sagoreva više kalorija I pretvara ih u energiju sto dovodi do težeg dobijanja kilograma. Dijete često znaju da uspore metabolizam jer se tokom njih on navikne da radi ”pola smene”, odnosno da sagoreva znatno manje kalorija jer ih manje I unosimo. Zbog toga, kada se prekine sa dijetom često dolazi do jo-jo efekta odnosno I višestrukog vraćanja izgubljenih kilograma.

 

SAN I METABOLIZAM
Naučno je dokazano da san značajno utiče na telesnu težinu. Osobe koje spavaju kraće imaju mnogo veći rizik od dobijanja kilograma dok osobe koje spavaju duže imaju brži metabolizam i sagore i do 200 kalorija više svakog dana. Ovo nije trenutno ubrzanje metabolizma I potreban je kontinuitet da bi došlo do rezultata ali svakako, kome bi teško palo da proba?

KOLIKO SNA JE POREBNO?
Idealan san za odrasle traje duže od 6 sati dok je kod dece granica ispod koje ne bi trebalo ići 10sati.
Vaša idealna dužina sna zavisi I od toga koliko se dnevno trošite, koliko vam je metabolizam inače brz itd. Bez obzira na godine, dnevni unos i potrošnju kalorija i brzinu metabolizma duži san je potreban telu da bi se odmorilo i spremilo za naredni dan.

 

Dakle, na spavanje! 🙂

 

Izvor: www.fitneskutak.com
Brzi linkovi