Namirnice koje nam stvaraju salo oko stomaka


 

1. Čips

 

Čips od krompira je pun zasićenih masti, a mana mu je što se ne možemo lako zasititi. Jedan je od najvećih neprijatelja naših pločica i ravnog stomaka, koji se neće videti od sala, ukoliko ga budemo konzumirali.
Koristite zdrave grickalice, kao što su kikiriki, bademi, lešnici, ali u ograničenim količinama

 

 

2. Dijetalni sokovi

 

Poslednja istraživanja su pokazala da ljudi koji konzumiraju dijetalne sokove (Zero, Light itd.) i ostale sokove bez šećera, imaju više sala na stomaku, jer često precene broj kalorija koje sadrže ovi napitci. Zaborave se da ova pića ipak sadrže kalorije i popiju ih više nego što bi trebalo.

 

 

Umesto dijetalnih sokova konzumirajte beli čaj koji blokira formiranje novih masnih ćelija a uništava stare.

 

 

3. Pica

 

Pica je jedan od glavnih neprijatelja modernog društva. Ova ukusna hrana je druga na listi najvecih gresaka u ishrani na zapadu. Konzumirajte je redje, zdravije varijante sa integralnim brasnom itd.

Umesto pice jedite bruskete sa tečnim paradajzom

 

 

4. Pomfrit

 

Pomfrit je veoma veliki problem. Pogotovo ako se često konzumira. Pogotovo ukoliko se konzumira u restoranima brze hrane.

 

Najbolja zamena je kućni pomfrit. Pravi se tako što se krompir isecka na tanke kriške, premaže se sa jako malo ulja, doda se biber po ukusu, malo soli i malo mlevenog luka. Pecite ga u rerni na 350 stepeni dok ne postane hrskav.

 

5. Masne šnicle

 

Masne svinjske šnicle, kao i ostalo meso koje sadrži previše masti može biti problem za vaš struk.

Konzumirajte “krtije” meso sa manje masti.

 

 

6. Đusevi

 

Čak i najprirodniji đusevi, bez imalo šećera, sadrže oko 36 grama šećera po čaši, što je problem. Iako je taj šećer fruktozni, ukoliko se ne potroši, on se taloži u vidu masnih naslaga na stomaku. Da ne govorimo o kupovnim đusevima, sokovima od borovnice itd.

 

Konzumirajte vodu sa par kriški nekog voća i tako prevarite vaš mozak i ograničite mu potrebu za slatkim napicima. Ukoliko dodate limuna u vodu, podstaći ćete sagorevanje masti.

 

Izvor: www.vezbanjeizdravlje.com
Brzi linkovi