Smršajte već danas! Trikovi da jedete manje


Verovatno već znate da je od toga koliko jedete mnogo bitnije šta jedete, ali i ako do detalja poštujete pravila ishrane nije preporučljivo prežderavati se. Veće količine ma koliko one bile zdrave mogu nas odvratiti od cilja.

 

Da biste bili umereni u konzumaciji hrane predtavljamo vam 5 pomalo čudnih, ali svakako delotvornih trikova koji će vam sigurno pomoći da smanjite unos hrane tokom dana.

 

1. Jedite suprotnom rukom. 🙂 Ako ste dešnjak jedite levom rukom, ili obrnuto. Na ovaj način ćete sebi znatno otežati unos hrane (pogotovo nekih jela kao što su na primer špagete) i tako će vam za istu količinu hrane trebati više živaca i vremena pa ćete vrlo moguće ustati od stola posle manjih količina hrane nego ranije.

 

2. Kladite se sa ukućanima. Ko poslednji ustane pere sudove (zabranjeno je koristiti mašinu). Videćete, ako vaši ukućani jedu manje od vas vi ćete ubrzati obrok samo da ne biste prali suđe i tako ćete, budite sigurno jesti manje. A ako pak i ostanete poslednji za stolom, te dodatne kalorije ćete potrošiti na pranje sudova.

 

3. Iskušajte sebe. Na primer zadajte sebi da ćete za svaki zalogaj uraditi jedan trbušnjak, ili koliko jedete-toliko ćete trčati. Tako ćete i ubaciti dodatnu fizičku aktivnost u dnevni raspored i potrudićete se da jedete manje ako ste imalo lenji. Ako pak niste lenji i volite da vežbate, neka vam obrok traje dugo, onda ćete i vežbati još više.

 

4. Pijte dosta vode. Voda pre ili za vreme obroka pomaže da jedete manje. Što više vode unesete u organizam pre ili za vreme obroka manje mesta će biti za hranu, jednostavno.

 

5. Brojte sve što unesete. Ako preterujete bićete zapanjeni rezultatima (što je često slučaj), a ako ne onda ćete bar znati da ste na pravom putu. Za svako jelo koje jedete se predhodno raspitajte koliko ima kalorija, proteina, mati i ugljenih hidrata pa tek onda počnite sa jelom.

 

Izvir: ww.fitneskutak.com
Brzi linkovi