Zašto je važno biti fizički aktivan


Benefiti vežbanja su mnogobrojni, danas vam izdvajamo nekoliko, zbog kojih se nadamo da čete početi vise da mislite na sebe i svoje zdravlje.

 

POPRAVLJA RASPOLOŽENJE

 

Vežbanje popravlja raspoloženje, podstiče lučenje endorfina, hormona koji smanjuje apetit, anksioznost i depresiju. Vežbanjem poboljšavate mišljenje o sebi, što se direktno odražava na samopouzdanje. Izgovori kao što su  nedostatka , novca, vremena i slično se ne priznaju. Vežbati može svako!

 

 

POBOLJŠAVA MEMORIJU

 

Ne samo da će mozak dobiti više energije i kiseonika, nego naučna istraživanja kažu da će zaista poboljšati pamćenje i pomoći pri učenju.

 

 

SPAVAĆETE BOLJE

 

Da li vam se nekada dešava da se vrtite po celu noć i da ne možete da zaspite? Istraživanja kažu da redovna fizička aktivnost pomaže da lakše zaspite. Najbolje vreme za vežbanje je jutro ili  popodne. Ako zbog dnevnih obaveza to mora da bude veče,  trudite se da ne bude neposredno pred spavanje, jer tada može da se desi potpuno suprotan efekat i da imate previše energije da bi zaspali.

 

 

ZA VEŽBANJE NIKADA NIJE KASNO

 

Puno vremena provodimo za kompjuterom kako na poslu, tako i kući, a da nismo svesni posledica toga. Uvek je teško početi, ali postoje brojne blagodeti vežbanja, zbog kojih predlažemo svakom da odvoji bar 30 minuta dnevno za fizičku aktivnost.

 

Ethnogym makes you healthy!
Brzi linkovi