Želiš 3 cm manje u struku bez tegova i skakanja?


Šta bi pomislio kad bismo ti rekli da postoji mogućnost da smanjiš obim struka za 3 centimetra, a da pritom ne pomeriš prst? Štaviše, da to možeš da postigneš sedeći!

 

Ovo možda zvuči predobro da bi bilo istinito, ali nauka je to dokazala. Učesnici istraživanja koje je sproveo Loughborough Univerzitet su u samo osam nedelja smanjili procenat masnog tkiva u telu za 13.6 procenata i obim struka za, u proseku, tri centimetra. Uspeli su to bez podizanja zadnjice :). Uspeli su zbog cycling treninga!

 

Studijom su svakog meseca, u toku osam meseci, analizirali efekte cycling treninga na vežbače. Smanjenje procenta masnog tkiva u telu je bilo impresivno, ali to nije bio jedini inspirišući benefit. Kardio izdržljivost se značajno poboljšala kod svih ispitanika. Takođe, loš holesterol je pao za 23.3 procenta.

 

Iako su fizički rezultati fantastični, broj vežbača koji su istrajali u treniranju je gotovo nezapamćen za ovakvo istraživanje. Broj učesnika, čiji je prosek dolaznosti bio čak 95 procenata, pokazuje njihovo zadovoljstvo, užitak u treningu i brze rezultate koje su postigli sa cyclingom. Održati redovnost i ostati motivisan je gotovo jednako fizičkim rezultatima.

 

Ako želiš da promeniš svoj fitnes nivo ili oblik tela, i to sedeći, ovo je prava stvar za tebe. Bez podizanja težine, bez skakanja. Samo sediš na biciklu, slušaš odličnu muziku i instruktora koji te motiviše i ohrabruje u tvojim ciljevima.

 

Sa druge strane, ako si kralj kardio treninga i uživaš u njima, nemoj da pomisliš da je ovo prejednostavno za tebe. Rezultati su činjenica, bez obzira kako na njih gledaš.

 

Gde god da se nalaziš na svom fitnes putovanju, cycling će te odvesti na mesto na koje želiš da stigneš.

 

Preuzeto sa: www.lesmills.rs
Brzi linkovi